A weboldal sütiket használ.

Sütiket használunk a tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez. További információ a sütik használatáról.

Elfogadom!
Menü

Pacalpörkölt csülökkel

2016. 04. 25. 14:10:09

A pacalt megtisztítjuk, felaprítjuk és feltesszük abálni. Fűszerezzük babérlevéllel, hagymával (egészben), majdnem puhára főzzük. Másnap sok hagymát és zsírt teszünk a bográcsba kissé megpirítjuk, igazi (Rubin) pirospaprikával megszórjuk, ezután házilag elrakott lecsót leturmixolva hozzáadunk, ez adja a sűrű szaftot. Teszünk bele felaprított hegyes-erős paprikát, tv paprikát, paradicsomot, pár gerezd aprított fokhagymát. Ezzel megrottyantjuk utána hozzáadjuk a leszűrt pacalt és a felkockázott csülköt. Természetesen az íz kedvéért a csülök csontját is belefőzzük. Ízesítjük sóval, borssal, majorannával (ízlés szerint, denem sokat). Puhára főzzük és kinek-kinek kedve szerint kenyérrel, vagy főtt burgonyával tálaljuk.

A receptet Selyem Edit küldte, köszönjük!

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek