Mint a legtöbb weboldal,  a www.rubinpaprika.hu is cookie-kat használ a felhasználói élmény javítására törekedve. További tájékoztatást itt kaphat. Kérjük kattintson az Elfogadom! gombra a folytatáshoz. Elfogadom!
Termékek Menü
0
Ön itt jár: > >

Gulyásleves

 1.5 kg sertéslapocka
1.5 füstölt tarja
1 kg vöröshagyma
0.5 kg paradicsom
1 kg paprika
4 db chili paprika
1.5 kg burgonya
4 gerezd fokhagyma
4 közepes db sárgarépa
4 közepes db fehérrépa
1 kis db zeller3 ek sertészsír
3 ek fűszerpaprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
6 L víz

  Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és a sertészsíron üvegesre pirítjuk. hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, a felkarikázott kétféle paprikát, és egy sűrű lecsós alapot főzünk.Ha kész az alap, rádobjuk a kockára vágott sertéslapockát, füstölt tarját és gyakori kevergetés mellett, fehéredésig pároljuk a húst, majd rádobjuk az aprított fokhagymát, a fűszerpaprikát, alaposan összekeverjük, sózzuk, borsozzuk,megszórjuk köménnyel és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.

A főzés során ha kell, pótoljuk a vizet. (ne öntsünk rá hirtelen sok vizet, ha sűrű állagot akarunk). Amikor úgy ítéljük meg, hogy a hús már olyan félpuha állagú, beletesszük a levesbe a karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, kockázott zellert, majd tovább főzzük.A kockára vágott burgonyát akkor adjuk a leveshez, amikor már a zöldségek és a hús is majdnem jó, mert a krumpli gyorsan megfő.A burgonya hozzáadása után, ha szükséges, utána fűszerezzük a levest. Ezután már csak várjuk, hogy minden szépen megpuhuljon rendesen.

A receptet Jaczkovics Móni küldte, köszönjük!

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek