Mint a legtöbb weboldal,  a www.rubinpaprika.hu is cookie-kat használ a felhasználói élmény javítására törekedve. További tájékoztatást itt kaphat. Kérjük kattintson az Elfogadom! gombra a folytatáshoz. Elfogadom!
Termékek Menü
0

Fűszerpaprikák fajtái, jellemzőik

Szegedi 20-as fajta: Csüngő termésállású, csípősség nélküli fajta. Középmagas bokrú, tömött lombozatú. Bogyója 10-12 cm hosszú, színe éretten sötétpiros. Festéktartalma utóérlelve 250-350 ASTA. Szedéskori szárazanyag tartalma jó. Korai érésű fajta. Ajánlás: Palántázva és helyre vetve egyaránt sikerrel termeszthető. A szegedi tájkörzet legelterjedtebb fajtája.

Szegedi 80-as fajta:Csüngő termésállású, csípősség nélküli fajta. Bogyója 12-14 cm hosszú, éretten sötétpiros. Festéktartalma utóérlelve 260-380 ASTA. Szárazanyag tartalma szedéskor 20%. Ajánlás: Betegségekkel szembeni toleranciája megfelelő Helyrevetve és ültetve is sikeresen termeszthető. Korai érése miatt termésbiztonsága igen jó.

Szegedi 178-as fajta (csípős): Csüngő termésállású, csípős fajta. Bogyója az erek mentén kissé lapított, enyhén behorpadó. Vége kissé tompa, 10-12 cm hosszú. Színe éretten élénkpiros. Festéktartalma 195-250 ASTA. Szárazanyag-tartalma szedéskor 20%. Kapszaicin tartalma 600-800 mg/kg (9500-12800 Scoville egység). Ajánlás: Betegségekkel szemben ellenálló. Helyrevetve és palántázva is sikeresen termeszthető. Csípős őrlemény és paprika krém gyártásra egyaránt alkalmas.