Mint a legtöbb weboldal,  a www.rubinpaprika.hu is cookie-kat használ a felhasználói élmény javítására törekedve. További tájékoztatást itt kaphat. Kérjük kattintson az Elfogadom! gombra a folytatáshoz. Elfogadom!
Termékek Menü
0

Cégtörténet

 

A fűszerpaprika gyártás területén az első szárny próbálgatásokat  1990-ben kezdtük. Ekkor még házi módszerekkel, kézzel készítettük a fűszerpaprikát. 

1992.

1992. áprilisában alapítottuk meg a Rubin Szegedi paprikafeldolgozó Kft.-t, és ezzel egy időben indult el egy hosszútávú együttműködés egy magyarországi nagyüzemi termleővel, ahonnan folyamatosan minőségi, magyar alapanyagot tudunk vásárolni.1992-ben a Bérkert utcában alakítottuk ki üzemünket, ahol már kalapácsos darálóval őröltük a paprikát, majd ellenőrző szita segítségével állítottuk be a megfelelő finomságot. A fűszerpaprika keverése, zsákolása is itt történt. Ebben az időben a szükséges laborméréseket az Állategészségügyi állomáson készíttettük el.

1994.

A fűszerpaprika őrlemény gyártás mellett el kezdtük gyártani a fűszerpaprika darát is egy darálóval. Akkor a levesporok alapanyagaként vásárolta tőlünk ezt a terméket a KNORR. Később a fűszerpaprika őrleményt is tőlünk vásárolták hosszabb távon.

1995.

1995-ben újabb költözés vált szükségessé, a Szőreg és Újszentiván között található régi tésztagyártó üzemben alakítottuk ki a paprikafeldolgozó üzemünket. Ebben az üzemben Köves malmot használtunk az őrléshez, mely rozsdamentes alkatrészekből állt.

Ebben az évben került bevezetésre az ISO : 9000-es minőségbiztosítási szabvány, tanúsítványunkat 1995. novemberében kaptuk meg.Büszkék vagyunk rá, hogy az első 200 cég között voltunk, akik rendelkeztek akkor ezzel a tanúsítvánnyal.

Kialakítottuk első saját laborunkat, melyben lehetőség volt a fűszerpaprika festék- és nedvesség tartalmának mérésére. Ekkor kezdtük el alkalmazni első főállású labormunkatársunkat gyártásellenőrzésre.

1996.

Ebben az évben kezdtük meg az Export kereskedelmet, valamint ebben az évben importáltunk először alapanyagot külföldről (Dél-Afrikából).

Értékesítésünk ebben az évben megközelítette a 400 tonnát.

Munkatársaink létszáma ekkor 20 fő (ebből irodai dolgozó 5 fő).

Számos külföldi és magyar élelmiszeripari kiállításon vettünk részt kiállítóként (pl. ANUGA-Köln, Csehország, Lengyelország, Budapest-FOODAPEST).

1998.

Ez az év újabb nagy változást hozott, megvásároltuk jelenlegi telephelyünket (Szeged-Szőreg), mely előtte szárító -és savanyító üzemként funkcionált. Még ebben az évben bővíteni is kezdtük a telephelyet, újabb raktárak építésével.

1999.

Újabb raktár kialakítása került sor.

2001.

Megépült Irodaházunk, valamint elkészült saját fejlesztésű gőz alapú hőkezelő berendezésünk. Bevezetésre került vállalatunknál a HACCP élelmiszerbiztonsági rendszer.

Értékesítésünk ebben az évben elérte a 760 Tonnát.

2002.

Felállítottuk második malomsorunkat, hogy a termelési kapacitásunkat bővíteni tudjuk.

2007.

Ebben az évben kezdtünk keresni újabb alapanyag importőrt, mivel a vásárlói igényeket kiszolgálni magyar fűszerpaprika alapanyagból már nem lehetett. Ekkor találkoztunk az ANUGA-n egy kínai paprikabeszállítóval akinél látogatást is tettünk, hogy meggyőződjünk a gyártás körülményeiről, technológiájáról. Innentől az Import vásárlásaink a dél-afrikai helyett kínai alapanyag vásárlás felé tolódtak el.

2008.

Értékesítési mennyiségünk elérte az évi 1000 Tonnát, ezzel az elsők között vagyunk a magyar fűszerpaprika értékesítők között.

Ebben az évben  megszereztük az  IFS (International Food Standard) tanúsítványt, melynek legmagasabb "higher level" fokozatát értük el. Ez a tanúsítvány leginkább a külföldi partnereink számára szükséges és fontos minőségbiztosítási rendszer.

2009.

Dolgozói létszámunk 32 fő.

Árbevételünk elérte az 1 Milliárd Forintot.

2011.

Ettől az évtől a SEDEX-ETI 4 Pillar elvei szerint is auditálják.

2013.

Sor került a 3. malom beállítására is, hogy ki tudjuk szolgálni a megnövekedett vásárlói igényeket.

Ebben az évben állítottuk be csomagoló gépünket, mely lehetővé teszi, hogy az eddigi zsákos kiszerelés mellett kiskiszerelet termékek gyártását is végezzük.

Ekkor kezdtük meg a fűszerpaprika magolaj értékesítését is. A termék gyártása külföldi érdeklődés hatására export értékesítésre készült. Ma már itthon is elérhető a termék mindenki számára.

2014.

Termékfejlesztés, leginkább a kiskiszerelt termékek piacán készülnek új termékek, a kiskereskedelmi szegmensben a fűszerpaprika őrlemények mellett elkezdtük értékesíteni a fűszerpaprika darát és a fűszerpaprika magolajat.

Dolgozói létszámunk 47 fő.

Terveink 2015-2016 évre:

Az idei évben szeretnénk elkezdeni 2000 nm-es új üzemcsarnokunk építését, melynek célja a technológiai kapacitásbővítés, a hőkezelő berendezés és az örlő üzem fejlesztése.

Ezen felül további termékfejlesztések és a kiskereskedelmi értékesítés növelése szerepel céljaink között.