Mint a legtöbb weboldal,  a www.rubinpaprika.hu is cookie-kat használ a felhasználói élmény javítására törekedve. További tájékoztatást itt kaphat. Kérjük kattintson az Elfogadom! gombra a folytatáshoz. Elfogadom!
Termékek Menü
0
Ön itt jár: > >

Babgulyás

Hozzávalók:
1 kg tarkabab
2 ek zsír, vagy olaj
3-4 nagy fej vöröshagyma
3 db zöldpaprika
3 db paradicsom
1,5-2 kg marhahús
1 füstölt csülök
2-3 dl vörösbor
3-4 l víz
1 fej fokhagyma + 2-3 gerezd
3-4 teáskanál őrölt pirospaprika
3 db babérlevél
4 tk só
3 tk ételízesítő
1 tk őrölt chili
1 tk majoranna
1 kk oregánó
1 kk bazsalikom
4 db sárgarépa
3 db petrezselyemgyökér
1 db zellergumó

Elkészítés:
A babot a felhasználás előtti estén beáztatjuk (kb. 12 órára).
A felaprított vöröshagymát a zsíradékon aranysárgára pirítom, majd az apróra vágott zöldpaprikát, paradicsomot hozzáadom, lecsó állagúra sütöm, hozzáadom az 1 fej zúzott fokhagymát 1-2 perc pirítással, majd a kockára vágott marhahúst fehérre pirítom.
Mikor elkezd a hús levet engedni, hozzáadom a felkockázott füstölt csülköt, hozzáadom a vörösbort, és a fűszereket.
Kb. 2 óra elteltével hozzáadom a vizet, - amennyiben nem szükséges korábban - mikor felmelegedett, a beáztatott babot is beleteszem, amihez kb. 1-1,5 óra után, mikor már félig megpuhult, hozzáadom a karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, valamint a felkockázott zellert.
Kb. 20 perc után a maradék 2-3 gerezd fokhagymát, ha van, pár zellerlevelet (szár nélkül, díszítésnek) hozzáadom, és még 5-10 percig főzöm, eztán leveszem a tűzről, amennyiben minden megfőtt.
Érdemes mindenből min. 3-4 db-ot megkóstolni.

A receptet Volter Attila Csaba küldte, Köszönjük!

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek